Снимка: Pixabay

Родителите на загиналите при пожара във Варна деца са с повдигнати обвинения за умишлен палеж. Те са задържани за 72 часа, а след това съдът ще реши дали те да останат в ареста или да бъдат освободени.

„От събраните до момента доказателства се налага първоначалният извод, че пожарът е умишлено предизвикан. Това е дало основание на наблюдаващия прокурор да привлече в качеството на обвиняеми мъжа и жената за извършеното престъпление – запалване на имущество на значителна стойност с последвала смърт. Родителите на говорят за запален огън, те говорят за осветление със свещ в помещението. Събраните до момента доказателства и поведението на двамата са дали основания за такъв извод. Техните обяснения подлежат на проверка”, обясни окръжният прокурор Красимир Конов пред Нова тв.

Още по темата
По думите му към този момент въпросите са много повече от отговорите.

„Решениетое въз основа на анализ на всичките доказателства.
„Убийство, прикрито с пожар, беше една от първите работни версии. В резултат на аутопсията на едното дете стана ясно, че към началото на горенето то е било живо”, добави окръжният прокурор.

Разследването по случая продължава.

Припомняме, че огнената стихия избухна в апартамент в квартал „Владислав Варненчик“ в нощта на събота срещу неделя. В нея загинаха 4-годишно момиченце и момченце на 1 година. Те са били сами в жилището им.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase