Общ преглед
Служители на пътните фирми излязоха на трети национален протест пред МРРБ, защото от месеци не са получавали парите си за свършената от тях работа.
Още по темата

Според Управителния съвет на организацията Българската браншова камара „Пътища“ вече 5 месеца се търси възможност за диалог с държавните институции, но до конкретни действия и започване на изплащане на средства не се е стигнало.

Инж. Георги Златев - член на Контролния съвет на Браншова камара „Пътища“, обясни, че общата стойност на всички изпълнени до момента строителни и ремонтни дейности възлиза на близо 800 милиона лева.

„Няколко месеца ние се опитваме да намерим дипломатично, разумно, цивилизовано решение заедно с държавата, но до настоящия момент това желание явно  е само от наша страна  фирмите да получат изработените си средства, от друга страна да бъде осигурена проходимост на пътищата, с което се ползва цялото общество“, каза той пред БНР.
Междувременно в 10,30 ч. регионалният министър Виолета Комитова кани на разговор собствениците на фирми, участващи в протеста, за да се обсъди създалото се напрежение.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар