fallback
 
Поредното предизвикателство набира популярност в социалната мрежа TikTok. Този път децата разхлабват гайките на колелата на превозните средства. 
 
Какво кара децата да се увличат по подобни предизвикателства?
 
"Това е предизвикателство от САЩ, все още не сме попадали на случаи в България. TikTok е социалната среда на новите юноши. Децата провокират социалните норми, правилата, границите. За тях е трудно да разберат къде се намират. Нормално е тяхната среда да е Facebook, Instagram, TikTok", каза детският психолог Доника Боримечкова за ефира на Bulgaria ON AIR.
 
Тя изтъкна, че TikTok предизвикателствата представляват риск за децата и за заобикалящите ги.
 
"Предизвикателствата започнаха преди много, много години. Сещам се за "Ледената кофа", там се включиха доста популярни личности. Всички човешки същества искат да бъдат харесвани и обичани. Децата съвсем естествено е да търсят харесването и одобрението от останалите", подчерта Боримечкова.
 
"Не само в социалните платформи, не само на родителите, не само на учителите. Най-вероятно децата, които гледат "България сутрин", ще научат за новото предизвикателство от нас. Дори от тази гледна точка е добре да си даваме сметка какво говорим и как го казваме. Родителите носят голяма отговорност за действията на децата си", коментира още детският психолог.
 
Вижте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

96

Анонимен

преди 2 години

Като гръмнат 2-3 такива и си направят селфита с тях, ще видиме тогава!

95

Бай Иван

преди 2 години

Продуктите на демокрацията какво могат друго да измислят освен олигофрения, предупреждавам ако има родители тук, хвана ли запъртъка ви да пипа по моята кола, ще му присаждат пръсти после ;) !!!

94

Анонимен

преди 2 години

Либерастията копае ново дъно. Наядоха ли се вече олигофренясалите либерасти милиениуми с Tide? Сега друго са измислили, под мъдрото ръководствто на Демонкратската партия

fallback