fallback

Независимо дали сте чували за него, или пък не, информационното затлъстяване вече е диагноза.

То води до нетърпение, паник атаки, трудно взимане на решения, апатия, затруднена концентрация и дори физиологични проблеми като безсъние, кожни реакции и сексуални смущения. Как да се справим с него?

"Свързано е с огромните обеми от информация, които ни заливат. Преди години, когато е трябвало да се въведе понятието здравословно хранене, за хората е било странно. След това обществото е дорасло и е изпитало тази нужда. В момента е така с информацията. Огромните обеми, които ни заливат в работата, в образованието и в свободното време затормозяват нашите тела и психиката. Тялото реагира с различни разстройства", обясни докторът по комуникация Лиляна Загорова.

В ефира на "България сутрин" тя открои на първо място трудността при взимането на решения, свързана с голямата информационна претовареност. Специалистът посочи, че най-важното решение всъщност е осъзнатостта на проблема.

"В съвременните компании осъзнават, че служителите са много затормозени информационно", изтъкна Загорова.

Скулпторът и 3D артисти Александър Димитров, който създава инфографики, посочи пред Bulgaria ON AIR, че се опитват да ги правят по възможно най-бързия и разбираем начин.

"Това е пътят, това е начинът за предаване на информация. Може за една минута и с един поглед да разбереш нещо, което е било 50 страници", подчерта той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 2 години

За информационно незнам, но физическото залъстяване е гарантирано, за тези, които много седят с компютъра или телефона.

9

В

преди 2 години

прав текст искат да кажат, прекалено много знаете /много нерегламентирана информация е изтекла...и знаещите хора с критично мислене са заплаха....

8

Ваксинирайте се, ве

преди 2 години

Ваксините помагат и срещу информационно затлъстяване

fallback