Снимка: БГНЕС, архив

3,5 милиона лева са изразходвани за незаконни ремонти на язовири в Ямболско, показа проверка на Дирекция за национален строителен контрол.

Обектите се намират в землищата на селата Пчела и Малък манастир. Очаква се да бъде издадена заповед за спиране на строежите.

При проверките е констатирано, че на водоемите не са извършени аварийни ремонти, както е записано в документацията, а са строени изцяло нови съоръжения, уточни областният управител Георги Чалъков.

"Проблемът е, че тези съоръжения са незаконни и това го установи проверката на ДНСК. При първоначалната проверка ни беше обяснено, че тези язовири, техните ремонти се извършват по графата "Бедствия и аварии и възстановителни ремонти". На място виждаме, че това са изцяло нови съоръжения с много скъпи проекти", коментира пред БНР той.

Още по темата
В момента строителните дейности по язовир "Малък Манастир" продължават, въпреки че срокът за завършването му е изтекъл преди повече от три месеца.

Язовир "Пчела" е напълно завършен, но тъй като ремонтът е незаконен, трябва да се пристъпи към издаване на заповед за събаряне.

"Вие представяте ли си сега това съоръжение да се разруши! Кой ще плати пак това събаряне, тъй като и събарянето става с проекти. Тези две съоръжения специално са паметници на корупцията", коментира Георги Чалъков.
 

Коментари Напиши коментар

9

Асан

преди 3 месеца

Тиквата у кауша веднага дето е дал парите :)))

8

Анонимен

преди 3 месеца

Само те да бяха,с мед да ги намажеш.Разхищенията и кражбите са поголовни,под крилото на бай чекмеджан,който всеки ден реве по медиите колко добре било преди и колко лошо е сега.

7

Анонимен

преди 3 месеца

Триетажни вили са добър ремонт на всеки язовир.