Снимка: БГНЕС

Едно обаждане от президента Румен Радев с въпроса "Как сте?" и две предложения от ВВС за лятна почивка са били грижата от страна на държавата към семейството на загиналия с МиГ-29 майор Валентин Терзиев, съобщава "24 часа".

Това разказа вдовицата на пилота Димитрина Попова на среща с министъра на отбраната Георги Панайотов и командирите на Терзиев. Разговорът бе пред журналисти, присъства и малкият син на летеца Александър.

Терзиев се разби на 9 юни в Черно море при изпълнение на нощни стрелби.

Още по темата

Няма пилотска грешка, защото Терзиев не е знаел в каква ситуация, обясни на вдовицата разследващият катастрофата полк. Василев от Военна полиция. Той е установил като основна причина за гибелта на Терзиев загуба на пространствена ориентация.

Според Василев няма нарушени нормативи, въпреки че сам призна, че на полигон Шабла може да се лети до минимална височина 2000 метра. Терзиев е стрелял от 1300 метра височина.

Военна полиция е запозната с инструкцията, че светещите мишени са за дневна употреба, както разкри 24 часа, обясни Василев. Това обаче нямало отношение към трагедията.

Терзиев не е трябвало да слиза под 2000 метра височина, но само той е знаел на каква височина е, не и хората на земята, стана ясно от обясненията на командира на ВВС ген. Димитър Петров.

Коментари Напиши коментар

77

Анонимен

преди 3 месеца

а има ли доказателство че съпругата на летеца не му е звъняла и дразнила по тела когато летецът е бил в критично положение

76

Анонимен

преди 3 месеца

goliamo kolichestvo pensionirani voenni bulgari i bulgari ot mvr prodaljavat da rabotat na darjavna rabota kato poluchavat darjavni pensii, privilegii plus zaplati. solidno dokazatelstvo za korupcionni bg zakoni za pensionirane na mladi trudisposobni hora s cel iztochvane na bg pensionni osigurovki i bg darjavnia budjet. diskriminacia na slabia bg narod ot "silnite" bulgari. eto i polzata ot podobni naznachenia i zloupotrebi. ogromni finansovi zagubi i smartni omrazi kam bg obstestvo "Vrag".

75

Анонимен

преди 3 месеца

" Документите със сигурност няма да върнат твоя баща и на нас ни е много тежко. Но това е нашата професия, моето момче." -. НАГЛО обръщение и оправдание на "ген." Русен към сина на загиналия подполковник Валентин Терзиев! НАГЛОСТ! Да почива в мир подполковник Терзиев!