Снимка: БГНЕС
fallback

България продължава да бъде под силен европейски натиск да се откаже от ветото си върху преговорите за членство на Северна Македония в ЕС, обяви вцепрезидентът Илияна Йотова пред БНР.

Oще по темата
В същото време, според нея, в ЕС има все по-голямо разбиране за исканията на София към Скопие, свързани най-вече с правата на хората с българско самосъзнание.

Вицепрезидентът посочи няколко варианта българските искания да станат част от рамката на преговорите между ЕС и Северна Македония.

"Дали тези условия, които ние поставяме, ще бъдат още в първата глава, или ще бъдат записани и ще минават като червена нишка през целия преговорен процес, или ще бъдат изведени накрая в отделна 36-а глава, това е въпрос и на изработването с условията и с това, че ще се вземе предвид българската позиция", посочи Йотова.

Въпросът ще бъде обсъждан на предстоящата през октомври среща "ЕС-Западни Балкани", организирана от Словенското ротационно председателство на Евросъюза.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

169

Анонимен

преди 2 години

Тази тема за Македония в ползват само и за предизборно.Не се ли посетихте ли вече.Македонив дали ще влезне или не не зависи от нас.Когато имаме редовен парламент и правителство,тогава от ЕС ще кажат какво да правим.Сега предизборно от ЕС няма и не прават никакъв натиск.А до тогава ако не фалираме индивидуално и като държава ще е много добре.

168

Анонимен

преди 2 години

Много е интересно,защо винаги се сещат за Македония по време на изборна кампания.А още по-интересно е защо народа все още се вързва.От ВМРО няма ли да платят на някой Македонец да запали някое знаме ,или да запише фалшив говор на Вардар,или да плати да напишат някой паметник?Неанертал е селото в Германия.

167

Анонимен

преди 2 години

ЕС няма да допусне Македония ,но преди това ще изхвърли България.Ние с Македония не сме за ЕС,а за съюз на недоразвитите интелектуално.Трябва да направат от двете държави резерват за неандерталци.Ние сме антични народи и сме автентични.Останали сме 20 века назад в развитието.Както се вижда от снимката госпожата ми прилича на една восъчна фигура в Германия в един музей в едно тяхно село.

fallback