Снимка: БГНЕС
fallback

В УМБАЛ „Свети Георги“ е назначена проверка във връзка с настъпила смърт на 18-годишен пациент.

УМБАЛ „Свети Георги“ вече е предоставила пълната медицинска документация на Окръжна прокуратура - Пловдив и информация по всички други въпроси, поставени от разследващите органи, съобщиха от лечебното заведение.
 
От лечебното заведение е назначена проверка във връзка с настъпилата смърт, като излязоха и с официална позия.

"УМБАЛ „Свети Георги“ вече е предоставила пълната медицинска документация на Окръжна прокуратура - Пловдив и информация по всички други въпроси, поставени от разследващите органи.

Новите сведения, получени в хода на извършваната проверка са, че има данни пациентът да е пострадал при Пътно-транспортно произшествие, като първоначално не е потърсил медицинска помощ. Доста по-късно след травмата и след появата на по-засилени симптоми на черепно-мозъчна травма, е потърсена квалифицирана помощ и момчето е било транспортирано от ЦСМП в Спешното отделение на болницата.

Oще по темата
Назначени и извършени са съответните диагностични изследвания и пациентът е приет за лечение на черепно-мозъчната травма. Видът и обхватът на терапията са били обсъдени с целия колектив на клиниката. Терапията е била насочена към овладяване на състоянието и симптомите – лечение, насочено към намаляване на мозъчния оток.

За изясняване на причините за смъртта е била назначена съдебно-медицинска експертиза, но лечебното заведение не е запознато с резултатите от нея, тъй като материалите от досъдебното производство се разгласяват единствено по преценка на прокурора.

В лечебното заведение е назначена проверка, като се установява, че пациентът е бил наблюдаван, включително в деня на неговата смърт и е бил в съзнание и напълно контактен, след което влошаването му е настъпило внезапно.

Категорично не сме съгласни с твърденията на близките на починалия, описващи поведението на медицинския персонал в Клиниката по неврохирургия. Не бихме искали да коментираме в детайли тези твърдения и на този етап ще проявим разбиране към състоянието на родителите.

Въпреки неверните обвинения и медийният натиск, лечебното заведение ще се въздържи от изнасянето на повече подробности относно травмата, хронологията на събитията, лечението и състоянието на младежа.

Образувано е досъдебно производство, чиято цел е да изясни цялата фактическа обстановка и да прецени има ли данни за лекарска грешка и престъпление. Оказали сме пълно съдействие на органите на досъдебното производство и ще продължим да го правим.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

129

Кой знае

преди 2 години

Може и умишлено да са го убили. Да не се окаже отмъщение. Баща му защитаваше Петър Маринашки, който при шофиране след употреба на марихуана катастрофира и уби двама свои приятели и инвалидизира трети.

128

Симо

преди 2 години

,,Возил се на задния капак на кола"-друсан ли е бил и защо не търсят компетентните органи заради ПТП веднага и може би това е причината да не отидат в болница още при удара .Бащата е юрист и поне е запознат със законите.Или поредното дрогирано ***,дошло си от чужбина,да се прави на интересно в България .,,Дали му били приспивателно"Алооо,в коя държавна болница дават опиати,най-много аналгин да му е даден .Не са информирали болницата за престъпното поведение на сина си.***.

127

до 139

преди 2 години

Ако е имало специализирана компютърна система както твърдите, нямаше да се налага родителите да издирват мед. персонал и да го намерят пред телевизора. За спасяване на човешки живот ТРЯБВА ЕНТУСИАЗЪМ И ОТГОВОРНОСТ. а такива с охладен ентусиазъм да се молят да не преживеят същото.

fallback