Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Лекарска грешка е довела до смъртта на родилка и бебето ѝ в Благоевград през лятото, сочи съдебно-медицинската експертиза.

Oще по темата

31-годишната Евгения и нероденото ѝ бебе издъхнаха по време на планирано секцио на 17 юни.

Това става известно от проверката на "Медицински надзор", получена по реда на Закона за достъп до обществена информация от Центъра за защита на правата в здравеопазването, предаде bTV.

Медицинският одит е категоричен, че грешка при интубирането е непосредствената причина за смъртта младата жена.

Тя е била интубирана неуспешно два пъти. Вследствие жената и нероденото ѝ бебе умират.

„Наистина съдебно-медицинската експертиза доказва, че пряка причина за смъртта на родилката е проблеми при интубацията, които са довели до лошия край. Трудно ми е да коментирам, затова и се провежда това разследване, за да докаже, ако има вина, каква е тя. Най-вероятно, да. Не бих го нарекъл грешка, професията ни е трудна понякога. Просто за секунда, разсейвайки се, лекарят може да причини това, което се случи, за съжаление“, коментира Огнян Митев, директор на МБАЛ-Благоевград.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

Водопроводчик

преди 2 години

До: 999 (номер 32) Аз никога не съм бъркал тръбата за студената вода с тръбата за топлата. Хеле пък тръбата за мръcната вода - канала! Анестезиологът има две тръби, а аз три! При мене е по-сложно!

30

999

преди 2 години

Аз не разбирам какво означава " грешка в интубирането"?????? Улучил хранопровода вместо трахеята ли???? Някой да каже! Само това се сещам. Знам и за случаи на отрязан здрав крак вместо болния. !?!

29

Лаврентий Берия

преди 2 години

Абе сега като почнаха да искат оставката на Кацаров,всички лекари ще са сатани. Пейте в хор,червени***. Раз. Два

fallback