"За да е силна България, трябва да има системни партии с ясна идейна ориентация. Такива декоративни и ситуативни решения за сформиране на партии, които тръгват с идеология: Този е лош, да сменим модела - това не е конструктивен подход. С отрицание не може да се върви напред", коментира в ефира на Bulgaria ON AIR председателят на Съюза на тракийските дружества в България Красимир Премянов.

Според него БСП е била единствената политическа сила, която се е държавал адекватно. Той не вижда основания за отправените критики срещу нея. По думите му партията е използвала мандата, за да реши проблемите.

"В минали години, при много по-тежка конфронтация и без стабилизиращи фактори като ЕС, българските политици намериха решения, когато България се нуждаеше от това. Любен Беров беше излъчен с мандата на третата политическа сила. Сегашният дневен ред е много по-сериозен, защото има близки и дългосрочни проблеми. България се топи и си отива, има проблеми с пандемията. Въпрос на политическа и човешка отговорност е да намерят решения, които да бъдат освободени от идеологическа обремененост", изтъкна Премянов и допълни, че партийните страсти и интереси са надделели.

Още по темата
Той е на мнение, че политиците трябва да анализират своето поведение и да видят има ли смисъл да продължават състезанието.

Според Премянов има липса на политическа култура и отговорност, по тази причина се е провалил 46-ият парламент. Откъснали са се от реалностите, трябва да контактуват с хората, подчерта той.

"Много е постна политическата програма на голяма част от политическите сили. Защо участваш в политическия живот? За да предложиш решения. Когато си свел идеите си до това да обслужваш външни интереси и поръчки... Как ще решат проблемите с пандемията в защита на гражданите", коментира Премянов.

Той е категоричен, че Румен Радев е фаворит за спечелване на предстоящите президентски избори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase