Снимка: БГНЕС, архив

Червената шефка Корнелия Нинова призна, че явно БСП не среща подкрепа сред партиите на протеста за съставяне на кабинет, но ще задържи мандата, докато депутатите не актуализират бюджета.

"Усилията ни засега не се оценяват от колегите, които поканихме въпреки нашата диалогичност и призив за разум и отговорност. Особено сложен става този разговор след позицията на ДБ изобщо да не дойдат на срещата и там да заявят позицията подкрепяме, не подкрепяме, защо го правим. Днес ще чакаме ИТН, но докато текат тези разговори, разбираме отговорността, която носим за състоянието на държавата и това, което още се случи в следващите месеци и заради това сме загрижени за актуализацията на бюджета, а досега не сме отваряли дума за бюджета за следващата година, но това е също голяма отговорност", каза Нинова.

Още по темата
Според нея актуализацията е много важна заради коронакризата, средствата за опазване на границата, средствата за обезщетение на бизнеса, за онези работници които ще останат без работа.

"Но в същото време ние си даваме сметка, че не можем да държим мандата безкрайно и след като не срещаме разбиране от партиите на протеста, сме готови да го задържим единствено и само за да направим актуализация на бюджета и да не оставим страната в хаос", посочи соцлидерката.

Заради това тя поиска бюджетната комисия да се събере извънредно в събота, а НС - във вторник.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase