Снимка: БГНЕС, архив
fallback

Червената шефка Корнелия Нинова призна, че явно БСП не среща подкрепа сред партиите на протеста за съставяне на кабинет, но ще задържи мандата, докато депутатите не актуализират бюджета.

"Усилията ни засега не се оценяват от колегите, които поканихме въпреки нашата диалогичност и призив за разум и отговорност. Особено сложен става този разговор след позицията на ДБ изобщо да не дойдат на срещата и там да заявят позицията подкрепяме, не подкрепяме, защо го правим. Днес ще чакаме ИТН, но докато текат тези разговори, разбираме отговорността, която носим за състоянието на държавата и това, което още се случи в следващите месеци и заради това сме загрижени за актуализацията на бюджета, а досега не сме отваряли дума за бюджета за следващата година, но това е също голяма отговорност", каза Нинова.

Oще по темата
Според нея актуализацията е много важна заради коронакризата, средствата за опазване на границата, средствата за обезщетение на бизнеса, за онези работници които ще останат без работа.

"Но в същото време ние си даваме сметка, че не можем да държим мандата безкрайно и след като не срещаме разбиране от партиите на протеста, сме готови да го задържим единствено и само за да направим актуализация на бюджета и да не оставим страната в хаос", посочи соцлидерката.

Заради това тя поиска бюджетната комисия да се събере извънредно в събота, а НС - във вторник.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

168

Мда зле е работата

преди 2 години

Без бюджет ще има грандиозен провал на преврата от Президента. Опустошиха България за полувин година. Празен чек не би трябвало да се оставя без редовно правителство, само че не е ясно как ше действат ония ШИЗОФРЕНИЦИ от ИТН. Едно говорят, друго правят, музерни.ци от класа.

167

Анонимен

преди 2 години

Радио Ереван попитало другарката Нинова : Какво смятате да правите с така наречената папка с мандата. Нинова отговорила. Ще я задържиме. Ние трябва да подготвим музеините експонати в секция история на Бкп за следващото поколение социалисти, за да помнят че социализъм и комунизъм немогат за се развиват хармонично в условия на демокрация и пазарна икономика, без братската подкрепа на СССР, другаря Ленин и Сталин.

166

Анонимен

преди 2 години

Над главата на тази другарка виси един въпрос: Защо избраха каскета? Упорито не отговаря. ДПС и ГЕРБ са ясни, те и сега си гласуват заедно, обаче БСП.

fallback