Снимката на бразилския лекар от клиниката, отдолу "Иван Петров"
fallback

Бразилски лекар е използван като рекламно лице при поредната онлайн измама. Той работи в клиника за борба със зависимостите в Сао Паоло A Clinica de Recuperacao Prime, но в рекламата на продукт срещу брадавици е представен като Иван Петров.

Поредната измама със скъпа, уж натурална козметика, бе открита от "Труд" в интернет. Гелът Removio се използвал за премахване на папиломи и брадавици, според рекламата на продукта, като комбинацията от активни съставки елиминирала кожните образувания напълно и ги предпазвала от дегенерация в ракови тумори. Съставките в случая са лимонова трева, джинджифил, канела, черен оман, витамин Е и други. Срещу 70 лв. вие получавате едва 10 ml, които според рекламодателя били достатъчно ефективни да премахнат всякакви образувания.

Заявката, която правят обаче, е твърде крайна, че мазилото предотвратявало развитието на онкологични заболявания.

Схемата на тези търговци е една и съща при всеки продукт. Онлайн специалисти използват робот, който превежда автоматично текста на няколко езика и рекламира стоката с едно и също съдържание в няколко страни.

Снимката на лекаря от Бразилия е използвана без да знае. Изображението му е открадното от сайта на клиниката, в която работи - A Clinica de Recuperacao Prime, в Сао Паоло, която се оказва, че е за лекуване на зависимост от алкохол и наркотици. Бразилският доктор е представен в сайта на Removio като дерматолога Иван Петров. И споделя уж своето компетентно мнение за мазилото: "Почти всеки човек има папиломи и брадавици. Това са доброкачествени израстъци по тялото. Но коварността им се крие във факта, че рано или късно те могат да станат злокачествени и да доведат до онкологични заболявания. Следователно, папиломите трябва да бъдат премахвани, дори ако не ви пречат от козметична гледна точка. Препоръчвам на моите пациенти да използват Removio гел. Това е най-ефективното и безопасно средство за защита, налично в момента".

“Доволните клиенти”, които би трябвало да вдъхват доверие на купувачите, са измислени персонажи, а снимките им закупени от сайтове за продажба на изображения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

Metal

преди 2 години

Какава болка ще си причиниш със сок от смокиня бе ?

27

*/*

преди 2 години

Забравих да спомена...НЕ СИ ПРИЧИНЯВАЙТЕ БОЛКА СЪС СОК ОТ СМОКИНЯ,писалки wartner (които ги изстудяват и това е единственото което правят), и лазерно почистване(след два месеца излизат пак)..Само VERRUTOL .Това е спасението.

26

*/*

преди 2 години

Ако искате сигурно лечение на брадвиците има един турски препарат(не се продава в нашите аптеки защото върши работа и е евтин) нарича се верутол.Около 10 лв.Върши невероятна работа.

fallback