fallback

Все по-невъзможно изглежда реализирането на третия мандат, който Румен Радев трябва да връчи до края на седмицата.

"Редовно правителство е необходимо, защото Ковид кризата е налице, има икономическа, дано не се случи и бежанска криза. Трябва да се поеме отговорност", заяви депутатът от "Демократична България" Катя Панева в студиото на "Денят ON AIR".

Тя изрази надежда, че "Има такъв народ" ще размислят и ще подкрепят правителство с третия мандат.

"Всяка една партия е казала коя друга ще подкрепи и би направила коалиция с нея. Партиите не си извиват ръцете, просто се слагат картите на масата. В ДБ имаме коалиционно споразумение, в което е записано с кои партии няма да работим. Ако се стигне до връчване на мандата на БСП, ще седнем и ще обсъдим", уточни народният представител.

И добави, че при мандат, връчен на ДБ, можем да видим част от министрите в служебното правителство в техен проектокабинет.

"Част от министрите показаха как трябва да се случват нещата нормално. Тъй като ние нямаме мнозинство, трябва да търсим подкрепа от партньорите ни в парламента. Искрено се надявам от ИТН да вземат правилно решение, за да се мине през тази тежка зима и да ни подкрепят", коментира Панева.

Тя определи атмосферата в НС като "все по-предизборна". ДБ не вижда смисъл от правителство, което да бъде с определен срок на действие.

"В крайна сметка, ако има правителство и то покаже, че развива правилни политики, нека работи, докато си върши работата, ако не си я върши - тогава да се отиде на избори", зави депутатът.

Според нея депутатите ще приемат актуализацията на бюджета. А на дневен ред трябва да е провеждането на кампания, която да стимулира ваксинирането. Панева е на мнение, че и в България учебната година е можело да започне по-рано, в началото на септември.

"Аз като родител на три деца се притеснявам как ще започне учебната година. Все в последния момент се взимат решенията при нас, имаше възможност да се изтегли учебната година. Надявам се 15 септември да бъде присъствен", добави Катя Панева пред Bulgaria ON AIR.

Тя коментира и цената на водата в Хасковско.

"Законът не позволява на ВиК дружествата, когато водата не е качествена, да намалят цената. Но получих отговор от европейски институции, че по Оперативна програма "Околна среда" може да се получи финансиране, когато ВиК в една територия иска да определи диференцирани цени", уточни Панева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

Фло

преди 2 години

Леле леле, тези от ДБ пак си правят сметки без кръчмар. Без да са им дали мандат или нещо почнали нашите фурнаджийски лопати да си редят кабинет. Циркаджии!

26

Петър

преди 2 години

В проектокабинет на ДБ бихме видели само гладни слуги на олигарха Прокопиев, затова по-добре да не виждаме такъв.

25

Мишо

преди 2 години

Абсолютна грешка е 3-ят мандат да отиде при ДБ. Това ще е сто процентов провал....

fallback