Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

На 7 септември започва националното преброяване в България, което се прави на всеки 10 години.

В първия етап домакинствата ще могат да попълнят анкетната карта онлайн. Това отнема между 10 и 20 минути в зависимост дали става въпрос за едно лице или няколко души в домакинството, каза Сергей Цветарски, председател на Националния статистически институт (НСИ) пред bTV.

Освен населението с допитването се броят и жилищата – въпросите съответно са 33 и около 15.

При онлайн преброяването се генерира код, който след това преброителите ще съберат при посещение в дома ни. Това ще се случи след 18 септември.

„Важно е участието на всеки, защото се нуждаем от добри политики и добри решения, а те зависят от качествената информация, която преброяването осигурява за години напред. Месец храни десетилетие с данни“, обясни Цветарски.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

Всеки

преди 2 години

преброител двойно ваксиниран плюс бустер доза.

29

При четвърта

преди 2 години

вълна да пускам дома некой да ми внесе таа гад - никога. Ако беа казале още кога беа втората , третата вълна е моеше и да напраим компромисъ и да ги пущим,ама вече при четвърта н и к о г а. Те тава е положението с вълните. А инак за броенето а ме броат свеки ден ка одим у кърчмата ега ме преброат.

28

Ванката

преди 2 години

Нали имаме агенция по вписванията - всеки имот и собственик е там, имаме и ЕСГРАО - всички родени, умрели, роднини, наследници и адресни регистрации са там. Имаме и КАТ - всички МПС-та и собствениците им са там! Имаме НАП и НОИ - там ни следят доходите! Имаме и още държавни служби, агенции, дирекции и кво ли не, които храним за да ни броят пилците! Защо още милиони ще се харчат!?!?!

fallback