Снимка: БГНЕС

Локализиран е големият пожар над родопското село Югово, който вилнее над 10 дни. В борбата с него са се включили над 100 огнеборци, военнослужещи, доброволци и горски служители.

Днес продължава гасенето на отделни огнища. По-късно се очаква в действията по потушаване на стихията да се включи и военен хеликоптер, поясни комисар Димитър Бришимов от пожарната в Пловдив.

„Пожарът за момента е локализиран. Днес имаме още малко работа по него, за да го вкараме в едно дере, където можем да го загасим, това е откъм Нареченски бани, откъм Люти дол“, обясни той пред БНР.

Още по темата
„Откъм Югово участъците се обработват, нямаме там разпространение. Всички участъци  са готови за действие, хеликоптерите ще дигнем малко по-късно, защото инверсията в момента не позволява да виждат пожара, облаците се стелят хоризонтално”, допълни той.

„Мисля, че днес ще имаме добри резултати. Няма опасност за населеното място, няма опасност за развитие на пожара в някакви култури, които са ценни“, заключи главен инспектор Димитър Бришимов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase