Снимка: БГНЕС
fallback

В последните две седмици преди талибаните да обявят, че са новата власт в Афганистан, обстановка в страната рязко се промени, разказа Светослав Замчев - българин, евакуиран от Афганистан пред Нова телевизия. Той е живял 10 години в Кабул и е частен военен охранител.

Oще по темата

„Правителството се сгромоляса наред с всички държавни органи. Вътрешният ред, сигурност и комфорт се изпариха за по-малко от ден. Опасност имаше и ние действахме съгласно инструкциите за бърза евакуация”, добав той.
„Хаосът в Кабул започна рано сутринта. Прекарахме на пътя 6-7 часа, а при нормални условия тази дистанция отнема не повече от 15 минути”, каза още Замчев.

„Ние не бяхме част от последната група, която се прибра в България. Първо бяхме изтеглени от Афганистан и прекарахме няколко дни в американски център в Катар. Там ни помогна българският консул и посланика на България в Кувейт”, разказва той.

Замчев призна, че е имало риск за живота му, а обстановката в страната се променила рязко в последните две седмици.

„Пътувахме във военно-транспортен самолет на американската армия. Бе използвано всяко едно свободно място, за да може да се помогне на максимален брой хора. Вместо 200-250 души, на борда имаше около 600 души”, обясни Светослав Замчев.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Анонимен

преди 2 години

Да си ги прибират, тези, които ни навлякоха това чудо. От всякъде влизат мигранти, млади, здрави бойци. Да ходят при Меркел.... Ние си имаме достатъчно. Вече се притеснявам, че българите скоро ще сме малцинство.

19

SS

преди 2 години

До 18 Доктор сън. Нашите военни подобно на афганистанските са навлекли униформата само заради келепира .Стигне ли се до стрелба и умирачка кой мислиш ще мре за ,,родината" ?И кой ще даде чедото си курбан ? Министрите ли,депутатите ли,олигарсите,генералите,пък и обикнов.хора ?

18

Анонимен

преди 2 години

Колко пари изкара за 10г при талибаните?

fallback