Снимка: Правителствена пресслужба
fallback

Двустранните връзки, основаващи се на дългогодишни исторически традиции, културна близост и приятелски отношения между България и Русия са били във фокуса на разговора на премиера Стефан Янев с посланика на Руската федерация Елеонора Митрофанова.

Oще по темата
В рамките на срещата премиерът Янев подчерта, че България желае да развива отношения с Руската федерация, базирани на равнопоставен политически диалог и конструктивно сътрудничество по всички въпроси от взаимен интерес.

В този контекст посланик Митрофанова приветства развитието на прагматични икономически проекти от общ интерес и полза за двете страни, съобщиха от правителствената пресслужба.

В хода на разговора бе обсъдена възможността данните от "черната кутия" на катастрофиралия самолет МиГ-29 да бъдат снети в лаборатория на руската корпорация РСК „МиГ“ на територията на Руската федерация.

Формалностите по пътуването вече са уредени и български военни ще могат да транспортират "черната кутия" в близките дни.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

де се е чуло и видел

преди 2 години

и видело по света страна която може да е причина за катастрофата да участва пряко в разследването..Все едно Русия като производител на руския самолет причина за катастрофата и които падат всеки ден без причина да си признае че техните самолети не струват.Естествено че пилота ще е виновен защото той не може да се защити.. А да позволиш на вражеска държава да се меси в нашите секретни и военни дела си е предателство.

29

Анонимен

преди 2 години

Хайде стига с тези първобитни черни кутии. Такива нови технологии има, не могат или не искат по-точно да ги приложат. Първо 1 месец я търсят, като изоглавени, после я разнасят насам натам, накрая се правят че разчитат нещо.

28

абе

преди 2 години

само да не я носят със сламальот че да вземе да падне пак гьола... да се похарчи за форевеър навсегда

fallback