fallback

Общ преглед

21-годишната Ивет Горанова сложи край на 13-годишното чакане на България за златен медал от Олимпийски игри.

Плевенчанката спечели олимпийската титла в карате до 55 кг след пета поредна блестяща победа – тази с 5:1 над украинката Анжелика Терлюга.

Oще по темата
Дебютантката на Игрите в Токио 2020 направи невероятен ден и напълно заслужено в края му триумфира с най-ценното отличие в спорта – олимпийската титла. По този начин тя става една от първите олимпийски шампионки в каратето и първата в своята категория.

А след него последваха много сълзи от радост както на самата Ивет, така и от хиляди българи, които проследиха триумфа й.

Кадри от невероятния успех на Ивет Горанова вижте в следващата галерия

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

77

Браво, Браво

преди 2 години

Браво момиче!!! Ти доказа че който иска, знае как и се бори до край може да постигне всичко тук и сега !!!! ! Дано накрая го разберат това и процента мрънкялници в това кътче от рая!!

76

Анонимен

преди 2 години

Гиби Мелсън се е произнесъл по въпроса ортодоксално.

75

Тодор Живков

преди 2 години

Това е хубаво!При социализма имахме медали във почти всички спортове,България беше Велика.Целия свят слушаше българския химн.Децата(учениците) също бяха умни и интелигентни.Имахме морал,ценности.Уважение към лекар,милиционер,учител и към всеки възрастен човек.На фона на днешната деградация това е хубава новина.Браво!

fallback