Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Общ преглед
Кабинетът е готов, това обявиха от "Има такъв народ" на брифинг в парламента. Ще видите кой е премиерът, когато президентът ни връчи мандата, заявиха от партията.

Тошко Йорданов обаче коментира, че кабинетът можел да бъде от "светци", но най-важна била подкрепата, а такава не се виждала.

Oще по темата
Той се обърна към Христо Иванов и Мая Манолова с думите, че водят страната към нови избори. Вчера двамата политици от парламентарната трибуна коментираха подкрепата, която биха дали и "червените линии".

Иванов постави въпроса министри от настоящия служебен кабинет да останат. Конкретно за финансовия министър Асен Василев днес от ИТН заявиха, че през 2008 г. той е откраднал интелектуална собственост от фирма за самолетни билети, което било признато и от съд в Лондон, тоест - не можел да бъде министър.

В тази фирма Василев бил изпълнителен директор и по думите на Йорданов, умишлено я е фалирал. След това основал друга със същия предмет на дейност. Започнали съдебни дела, а съдебна техническа експертиза доказала, че новият продукт на Василев е направен с код от откраднат компютър от предишната фирма. Това според Йорданов било признато от адвокатите на Василев в извънсъдебно споразумение, като заплатили няколко милиона долара.

Какво се случи през тези четири дни, че "Демократична България" се отметна от своята позиция и изведнъж реши да поставя условия, да изявява претенции и да се опитва да реди кабинет, без да е силата, която е спечелила избори? За нас това е недопустимо и неприемливо, коментираха депутатите на Слави Трифонов.

По-рано от парламентарната трибуна те излязоха с декларация, като Йорданов попита какви игри се играят в 46-ото НС.

"Ние отскоро сме в политиката и разбираме, че политиката е мръсна игра. Ние няма да играем по вашите правила. Г-н Христо Иванов и г-жа Мая Манолова, вие явно не осъзнавате, че карате Бойко Борисов да се радва и да потрива доволно ръце, защото вие водите нещата към следващи избори", посочи той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

323

къде са тези светци?

преди 2 години

Назначени от ДС-6ти отдел а не от Господ-Бог! Стига сте го лъгали този народ!Изборът е направет още от сътворението на света

322

Радев да връчва

преди 2 години

Радев да връчва мандата! Какво се бави или чака неговите хора от служебното правителство да направят още нещо с което окончателно да го закопаят!

321

Случаен минувач

преди 2 години

Аз вярвам, че този път вече чалгаджиите наистина искат да съставят правителство. Но и сестра Галева, и Христо Бойкикев са много по-лакоми и жадни за власт, отколкото изглежда. И буквално се ръфат като гладни хиени за кокал. Има защо. Едно ново правителство ще получи 29 милиарда Е от ЕС като помощ за справяне с последиците на пандемията. (Гърция ще получи 64 милиарда, но това е друга тема). Затова сега е голямата битка за големия кокал!

fallback