Снимка: БГНЕС
fallback

До този момент нямаме отговор на поканите за среща към "Демократична България" и към "Изправи се БГ!Ние идваме!". Това съобщи председателят на ПГ на "БСП за България" Корнелия Нинова в парламента.

Тя посочи, че вчера са отправили писмени покани "Демократична България" и към "Изправи се БГ!Ние идваме!" и очакват отговор от двете парламентарни сили.

Корнелия Нинова коментира, че нямат информация за разговорите между ИТН и ДБ и ИБГНИ. "Какво се случва между другите потенциални партньори за подкрепа на едно правителство не е наша работа. Нека се разберат помежду си, нека седнат и да разговарят", каза лидерът на БСП. И сподели опита на левицата от разговорите с ИТН досега. Срещнахме абсолютно разбиране, диалогичност, подготвени хора отсреща и разговаряхме по конкретни неща, за които като партия сме поели ангажимент към нашите избиратели, добави тя.

Когато "Има такъв народ" обявят състава на Министерския съвет - събираме Националния съвет на партията и решаваме окончателно подкрепяме ли или не, заяви отново Нинова.

Тя съобщи, че вчера са стигнали до съгласие за осем приоритета в сферата на икономиката. Нинова посочи, че разговорите с ИТН ще продължат, като днес е срещата за съдебна реформа, борба с корупцията и външна политика, предаде БТА.

Постигнахме съгласие Българската банка за развитие да не се приватизира, а да се преструктурира така, че наистина да стане банка на малкия и среден бизнес, каза лидерът на БСП за разговорите с ИТН.

Тя посочи, че са се разбрали за намаляване на лицензионни и разрешителни режими, допълнително от експерти ще се уточнява на кои. Ще се изготви национална карта "Образование и икономика" за нуждата на кадри на българските фирми, каза Нинова. Съгласихме се в бюджета за следващата година да отделим специален фонд, който да бъде насочен към изоставащите региони, посочи тя.

Постигнахме съгласие част от данъците да остават на разположение на общините, както и да увеличим капитала на Българската агенция по експортно застраховане за малки и средни фирми, за да подпомогнем за износа на българската продукция, каза лидерът на БСП.

Относно "Мини Марица-изток", Нинова посочи, че са се разбрали следващото редовно правителство да отправи искане пред Брюксел за удължаване на срока, като през това време се намери общо решение в полза на работниците от региона, както и за запазване на ядрената енергетика, добави тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

Ясен

преди 2 години

Защо си губят времето с *** въобще?

30

Анонимен

преди 2 години

Това може би се опитва да ни внуши, че ИБИГУ и ДБ са нещо различно от комунисти??????

29

дърта к....а

преди 2 години

Ще чакаш, къде ще ходиш, като си жадна за власт. До второ пришествие ще чакаш, само да си докопаш до държавната софра. Хората в селото не я искат, тя за поповата къща пита.

fallback