fallback

Общ преглед
ИТН ще предложи кабинет скоро, когато му дойде времето, а ако не бъде подкрепен, по-логично е да се влезе в предсрочни избори. Това коментира Тошко Йорданов от партията на пресконференция.
Oще по темата
От думите му стана ясно, че очаква подкрепа от останалите "протестни" партии - Демократична България и "Изправи се! Мутри вън!".

Не желаем гласовете на ГЕРБ и на ДПС, подчерта той и допълни, че ако нямат подкрепа от ДБ и ИМВ, нямали желание да правят кабинет с останалите.

Вече бившият кандидат за премиер Николай Василев пък заяви, че никакви чужди посолства нямат отношение към предложените за министри. Те били номинирани от него, Слави Трифонов и ръководството на партията в разговори.

Василев разкри и че на служебния финансов министър Асен Василев е бил предложен вицепремиерски пост за еврофондовете. Останалите двама, към които имаше предложение да останат - Кирил Петков и Николай Денков, се отказали, защото Василев не приел, а не защото имали различия във вижданията.

От ИТН казаха, че лидерът им Слави Трифонов бил в момента на работа - в телевизия 7/8. Те подчертаха, че не е задължително лидерът на партията да бъде премиер.

От 1989 година живеем в тази форма, всеки министър-председател прави каквото си иска абсолютно безконтролно, коментира Йорданов.

Той заяви и че Бойко Борисов е "юркал" парламентарната си група, а парламентът е бил постоянно пренебрегван от Министерския съвет.

"Отговорността при нас Слави Трифонов си я носи, ние смятаме, че МС са изпълнители, а тяхното назначаване и уволняване става през парламента, така е по Конституция. Крайно време е в България да се сложи окончателен финал на така наречената лидерщина, на птичката, която носи пролетта", заяви Филип Станев.

Да не се фиксираме върху някакъв лидер, защото не се намираме в африканска държава. Не е задължително лидерът на партия да оглави Министерския съвет, посочи още той.

Николай Василев уточни, че ще остане да работи в бизнеса, както и остава приятел на ИТН и лидера й Слави Трифонов.

Василев каза, че темата за астронавтите нормално предизвикала и смешки, но от ИТН са били напълно сериозни, защото има "десетки години спане" по темата, след като това е било гордост в миналото.

Представете си колко сме оскотели, след като една мечта, която може да бъде изпълнена със съдържание, предизвиква такива реакции, допълни Станев. 

Йорданов посочи, че в момента ИТН не преговаря с други партии за правителство, а предлага кабинет на малцинството.

От партията напомниха, че след предишните избори получиха подкрепа от останалите партии за съставяне на кабинет без изисквания. Сега при представянето на такъв, изведнъж се появили и попитаха - какво се промени за три месеца.

Практически не е възможно сега да се смени главният прокурор, който го обещава, лъже, но може да бъде премахната желязната хватка на Гешев върху прокуратурата, заяви Йорданов в отговор на въпрос.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

325

Анонимен

преди 2 години

Обещай на Хаджи Генчо министерско кресло и ще подкрепи и с краката нагоре. И ьа Майчето соц министерство и ето има консенсус. На дребния оцъклен генерал МВР и там сме готови. Жертваш три четири кресла и имаш кабинет.

324

Сидеров:

преди 2 години

Преди ме наричаха Сачмата.Сега съм Волен Гюлето .Потопих Атака....

323

Анонимен

преди 2 години

Скоропоговорка:Изчегъртани мозъци с чегърталки изчегъртват неизчегъртваемото за изчегъртване.

fallback