Общ преглед
Защо "Има такъв народ" оттегля номинацията на Николай Василев за министър-председател в новия кабинет, коя ще бъде следващата кандидатура, защо Саня Армутлиева отказа да е министър на културата и ще има ли нови промени в проектокабинета? Тези и още горещи въпроси получават своя отговор на пресконференция, която партията на Слави Трифонов "Има такъв народ" дава.

Последните три дни върху г-н Василев беше излята уникална помия във всички посоки, каза Тошко Йорданов от партията в началото на брифинга. Според него това е дошло от партия, която по-скоро трябва да припознава ГЕРБ като политически враг.

Николай Василев пък благодари на ИТН и лично на лидера й за голямото доверие за номинацията му. През последните два месеца на съвместна работа имах възможност да опозная по-близо Слави, членовете на ръководството, част от парламентарната група, запознах се с достойни хора", разкри Василев.

По думите му кандидатите за министри са страхотни хора. Ако бяхме получили подкрепа, това щеше да е най-реформаторският и най-модерният кабинет в българския преход, щяхме да предложим честно и професионално управление, щеше да е правителство с ДНК на бъдещето", коментира той и допълни, че с това предложение обществото се убедило, че има професионалисти у нас.

Василев каза, че не смята, че е пострадал от атаките в последните три дни. Вярно е, че не съм ново лице, ако кандидатът за премиер беше съвсем нов, щеше да има критика, че няма управленски капацитет и опит, коментира той. Василев каза и че се гордее, че е от НДСВ, партия, която вкара България в ЕС и НАТО.

Той подчерта, че не е бил част от ДПС, не е зависим нито от тази партия или от някакво задкулисие. Зависим съм от двете ми дъщери и от мечтата да видя България като просперираща държава, подчерта той.

Аз съм единственият човек в България, уволнил Делян Пеевски, коментира още Василев. Той изрази разочарование, че е получил най-много атаки от десния сектор и счита това за "приятелски огън".

Василев показа и икономически приоритети под името "Модернизирай България", които смятал да следва като премиер. В този документ има около 300 приоритета, трябва да се гледа в цялост, но ще изброя пет - щях да предложа намаляване на данъците в България - единна ставка ДДС от 20% на 18%, а за международен туризъм 5%, намаляване от 10% на 9% на данък печалба и на физическите лица.

Щях да предложа бюджет за 2022 г. без дефицит, щях да наложа своето специално ноу-хау за обществените поръчки и борбата с мръсните пари, бих искал пенсиите да се повишат с 35% с политика на икономически растеж, рязко да се повишат заплатите на лекари, преподаватели, защото са много важни за бъдещето на нацията, обяви той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар