Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg, архив
fallback

Идеята за оставането на служебния кабинет на власт с постоянен мандат е екзотична идея, защото това нещо трябва да мине през гласуване в парламента.

Това коментира днес във Варна слежебният премиер Стефан Янев, който присъства на Деня за гости и медии на Националното военноморско учение с международно участие "Бриз 2021".

Oще по темата

Преди да се стигне до това предполагам, че трябва да се мине през много сериозни преговори, които преди всичко ще бъдат преговори за коалиция, която да предложи нещо подобно, обясни министър-председателят.

Той допълни, че служебният кабинет е съставен от хора експерти, специалисти в своята област, които не са партийно свързани. "Служебният кабинет е надпартиен, на тези хора не може да им се каже под строй идете свършете нещо", каза Янев, цитиран от БТА.

Според него оставането на служебния кабинет с постоянен мандат е сложен въпрос, който не би искал да коментира, защото опира до свободната воля на всеки един от сегашния състав на кабинета.

Това е една много далечна и почти невъзможна хипотеза, каза още министър-председателят в отговор на въпрос дали би приел да е премиер на второ служебно правителство. Запитан как ще коментира ситуацията след оттеглянето на кандидатурата за премиер, издигната от "Има такъв народ", Янев посочи, че трябва да сме търпеливи и спокойни и трябва да оставим партиите да си свършат работата.

В крайна сметка тяхната отговорност и техният конструктивизъм ще проличат, надявам се в следващите дни, защото новоизбраните партии в българския парламент достатъчно добре осъзнават своята отговорност към българските граждани, заяви той.

Премиерът смята, че ще има конструктивен диалог и призова партиите да бъдат оставени да работят на спокойствие и да не даваме от страни рецепти какво как би трябвало да се случи.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

РАЗБРАХМЕ

преди 2 години

Всичко зависело то путинистките му партии и призова партиите да бъдат оставени да работят на спокойствие.Това значи да не очакваме нищо добро от Радев и партиите му, добре, че в крайна сметка евро-атлантическите ни съюзници няма да оставят руските шпиони да и завлекат в Евразия. Враговете на Свободния свят у нас са бита карта, запомнете това.

32

Анонимен

преди 2 години

Янев, имаш ли още чувството, че някой те подслушва?

31

Анономен

преди 2 години

Да, по принцип, но това ви е целта, за да спечелите време! Пак лъжи! Със Слави го играете добре преди другите да знаем. То най-добре да ви нямаше и сега!

fallback