Снимка: БГНЕС
Договорът за управление на изпълнителния директор на "Пирогов" проф. Асен Балтов беше прекратен след извършена проверка на Здравната каса, която установи протоколи за неоснователно получени суми в размер на общо над 1 млн. лв.
 
"Очевидно влизаме в нов цикъл, свързан с напрежение. Не мога да кажа дали е политическо решение, или лично, но е такова, което е взето в пълно противоречие на принципите, които бяха декларирани за прозрачност, последователност и предвидимост. Едно решение, което е без никакви сериозни аргументи", коментира в ефира на Нова тв зам.-директорът на "Пирогов" проф. Николай Габровски.
Още по темата
Според него заключенията, направени от Здравната каса след проверката, са напълно оспорими от морална и законова гледна точка. Екипът на "Пирогов" е подготвял възражение.
 
"По времето на епидемията разплащането с болниците ставаше по съвсем различен начин. Взе се решение 85% от очакваните ни приходи да бъдат давани, независимо от това дали работим, или не. Това бяха гарантирани средства", добави проф. Габровски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase