Жегата не успя да размести нищо. Едно време лятото е било най-работното време. Сега и комбайните са с климатик, Господ почива, а ние сме тръгнали да търсим спасител по демократичен път с избори. Народът постоянно дава жертви.

С тези думи писателят Димитър Недков коментира в предаването "Денят ON AIR" изборните резултати от предсрочния парламентарен вот на 11 юли.

"Имам чувството, че сега ние изживявахме втори 10 ноември", посочи той и сравни краха на комунистическата партия тогава, с краха на, по думите му, неототалитарната партия ГЕРБ.

"Партиите не успяха да разберат с действията и понякога алогичните си безумия, които вършат, че доведоха до много сериозен проблем - до българския принос към теорията на хаоса. Жънем ефекта на пеперудата", изтъкна Недков пред Bulgaria ON AIR.

Според него съдбата на политическия ни модел е заключен в триъгълника на трите свръхегота.

"В политиката или си някой, или си на някого. В целия свят има тотална криза на авторитети. Лидери, които да мислят в категориите на зиг-заците на историята и изводите. Тук няма кой да го направи. Човекът отсъства. Не могат ли да разберат системните политически партии, че не могат да спечелят вече и един човек. Загърбиха класическия модел на политиката", настоя Димитър Недков.

Гледайте целия разговор във видеото

Коментари Напиши коментар

3

Анонимен

преди 1 година

Това не е вярно, лично аз гласувах за системна българска партия която не бе подкрепяна от мен до сега, понеже мисля че тя е най малкото зло ако мога така да се изразя.

2

ъъъ

преди 1 година

Митьо, Митьоооо, кой те е пуснал над 18 степен теб... Лаладжия и все празни приказки. Не можеш една теза да оформиш като хората и да я представиш. Само речева салата от чути и неразбрани изрази и термини...

1

българин

преди 1 година

Щом и " писатели" започнах да разбират от " политика" зае.и!-:(