Жегата не успя да размести нищо. Едно време лятото е било най-работното време. Сега и комбайните са с климатик, Господ почива, а ние сме тръгнали да търсим спасител по демократичен път с избори. Народът постоянно дава жертви.

С тези думи писателят Димитър Недков коментира в предаването "Денят ON AIR" изборните резултати от предсрочния парламентарен вот на 11 юли.

"Имам чувството, че сега ние изживявахме втори 10 ноември", посочи той и сравни краха на комунистическата партия тогава, с краха на, по думите му, неототалитарната партия ГЕРБ.

"Партиите не успяха да разберат с действията и понякога алогичните си безумия, които вършат, че доведоха до много сериозен проблем - до българския принос към теорията на хаоса. Жънем ефекта на пеперудата", изтъкна Недков пред Bulgaria ON AIR.

Според него съдбата на политическия ни модел е заключен в триъгълника на трите свръхегота.

"В политиката или си някой, или си на някого. В целия свят има тотална криза на авторитети. Лидери, които да мислят в категориите на зиг-заците на историята и изводите. Тук няма кой да го направи. Човекът отсъства. Не могат ли да разберат системните политически партии, че не могат да спечелят вече и един човек. Загърбиха класическия модел на политиката", настоя Димитър Недков.

Гледайте целия разговор във видеото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase