Снимка: БГНЕС
fallback

Прокурорската колегия на ВСС се противопоставя на „недопустимите твърдения, негативните коментари и манипулативните внушения", отправени в интервю от министъра на вътрешните работи Бойко Рашков към прокуратурата. Това се казва в декларация, изпратена до медиите.

"За пореден път през последните дни представител на държавната власт използва предизборна реторика от позицията на министър, отправяйки необосновани нападки към съдебната власт", пишат от прокурорската колегия на ВСС.

„Продължава нагнетяването в общественото пространство на съмнения за нарушаване и неизпълнение на основното правомощие на прокуратурата - да следи за спазването на законността“, поясняват членовете й.

Oще по темата
„Твърдените политически и партийни зависимости, поръчкови репресии срещу определени лица и препятстване работата на органите на МВР от страна на прокуратурата, не са израз на конституционно закрепеното право на изразяване на мнение. Те са опит за неправомерно въздействие върху дейността на магистратите и тяхното дискредитиране в противоречие на европейските стандарти и ценности", заключават те.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

88

Анонимен

преди 2 години

Няма да гласувам за турските партии - герб и дпс

87

Анонимен

преди 2 години

Какво стана с 5те дамаджани ракия?Купиха ли с тях изборите?А,забравих,намерили са и 5 английски паунда плюс 50 лева .Тарашев дерзай,Москва разчита на теб и другия бавноразвиващ се клепоух Борат от село Славянуву

86

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 15те опикани наркомана на жълтите павета не сте народа.Народът сме останалите 7 милиона!

fallback