Снимка: Pixabay
fallback

Има разрешение за отстрел на мечката, която нападна жена край Белица. То е издадено от Министерството на земеделието, тъй като според специалистите животното е опасно за хората.

Кметът на града Радослав Ревански съобщи пред Dnes.bg, че в момента мечката е високо в планината и не е слизала от три дни. Той беше категоричен, че няма да вдига Белица „на бунт“ срещу животното и няма да призовава хората да се включват в издирването.

Вместо това от общината са предприели превантивни мерки. Изпратен е призив до ловците, които трябва да си преместят хранилниците по-високо в планината. Забранено е и да се хвърлят хранителни продукти в кошчетата около Парка за танцуващи мечки. Той работи нормално след нападението.

Oще по темата
Кметът поясни, че това е първият случай на нападение на мечка над човек. Назад в годините е имало посегателства над пчелини.

Припомняме, че инцидентът се случи в петък сутринта. Жената е била за гъби в района на Парка за танцуващи мечки. Тогава градоначалникът поиска разрешение за отстрел на мечката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

108

Saki

преди 2 години

Някой олигарх натиска службите, за да получи разрешение да си отстреля мечка. И защо трябва да се отстреля,а не да се упои и след това да се евтанизира хуманно. Ако тук няма такива специалисти ,то в чужбина има.

107

АНОНИМЕН

преди 2 години

ТЕЗИ БЕРАЧКИ НА ГЪБИ НЕ КАЗАХА ЕДНА ДУМА СВЕСТНО НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК

106

ПроСоТо

преди 2 години

Ама верно,къде са "природозащитниците"?..Некаква берачка на гъби настъпила спящата мечка и дай сега да утепаме мечката!...?!?!..Повтарям:..-Това "разрешение" е издадено само "ГОЛЕМЕЦА" да опъне мечешка кожа пред камината си!!..Обаче вие сте толкова обезсърчени,че освен едно.."Абе така е,ама какво да направим?",друго няма да чуем..Престъпленията и СВОЕВОЛИЯТА на "силните на деня" от последните дванадесетина години ви превърнаха в..ТОТАЛНИУБИТАЦИ!

fallback