Снимка: БГНЕС
fallback
От 1 юли социалната пенсия за старост се увеличава от 141,63 лв. на 148,71 лева.
 
Увеличението ще повиши пенсиите на близо 60 000 души и добавките към пенсиите на почти 69 000 пенсионери.
 
Промяната ще доведе до ръст на пенсиите, които не са свързани с трудова дейност, тъй като по закон техният размер се определя в зависимост от социалната пенсия за старост. 
 
Това включва пенсиите за военна и гражданска инвалидност, социалната пенсия за инвалидност и персоналната пенсия. Ще се повишат и размерите на нормативно установените добавки към пенсиите - за чужда помощ и за ветерани от войните.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

37

Професора

преди 2 години

Японците си имат якудза, Италианците ,коза Ностра и т.н.Все големи мафиотски фамилии. България си има политици.Най голямата законна мафия съществувала някога. Докато тях ги има, оправия няма.

36

Баба

преди 2 години

Всичко ми е ясно но защо пенсионерите до 2005 получават минимална работила съ 35г. Получавам 290лв честно ли е

35

Анонимен

преди 2 години

Тези 148 лв на месец трябва да им ги дадем на 240 -те лежача да изкрат един месец. След това ще ги питам къде селат гладните. Как може при хляб който гони 2 лв за 800 грама да има пенсии с които неможе да си платиш само храната а за сметки неможе и дума да става. Къде по света го има това нещо. Тук в германия хора без един ден трудов стаж взимат по 800 евро социал. Плюс пари за ток вода и парно. Няма нито един човек оставен да гладува. Що не дойдат вашите управници да видят как се прави.

fallback