fallback

В първите дни на юли ни очакват три дни с рекордни температури. Синоптиците прогнозират утрешният 1 юли да е най-горещият за месеца.

"Юли ще започне с горещо време, което ще е с температури до 36-38 градуса, което не е нещо необичайно в крайна сметка. Сега са най-дългите дни в годината", климатологът Симеон Матев пред телевизия Bulgaria ON AIR.

"След горещото начало на юли, още на първи следобеда, на втори и трети от северозапад ще проникне по-хладен въздух, температурите ще се нормализират. Максималните ще паднат с пет-шест градуса и ще бъдат от 27-28 до 32-33 градуса. Стойности комфортни за човешкия организъм", допълни Матев.

Oще по темата
В най-горещите дни от лятото, на столичани и гостите на столицата ще бъде раздавана безплатна вода.

"Това е инициатива на Столичната община под мотото "Подари вода, спаси живот" и е за осма поредна година. Столичната Община раздава безплатно вода в горещите летни дни. Целта е да се погрижим за здравето на хората, да не бъдат обезводнени в тези летни жеги", коментира Вяра Найденова.

Инициативата ще продължи през цялото лято и във всички по-горещи дни. Малко над 33 са сигналите, постъпили до момента към Спешна помощ заради горещото време.

Вижте повече в репортажа на Елеонора Дъбова

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

Анонимен

преди 2 години

Бог ни е обещал че втори Потоп няма да има както потопи света първият път. Но нищо не е кзал за изпепеляването на света което започва да се случва. В Библията само се намеква за последните дни преди свършека. Там е описано какви ще са симптомите но не е казано кога ще дойде този свършека на света. Много ли ще ни мъчи или ще стане набързо. В последните дни на света ще има много трагедии. Човешкият род ще си плати още тук на земята за прегрешенията. Бог ще прибере праведните а останалите в ада.

1

Веселинъ 7112136860

преди 2 години

Далеч от асфалт ! Изпаренията при затопляне на асфалта предизвикван фатални нарушения в човешкият организъм. Асфалтът е петрол. Петролът е смърт.

fallback