Снимка: Pixabay
Днес, утре и в четвъртък може да очакваме рекордни горещини. 
 
"Изпращаме юни месец като топъл, нищо че беше 10 градуса на 1 юни, компенсирахме. Имаше и доста валежи, но настава време за море. Това, че събота и неделя очакваме захлаждане по Черноморието, не означава, че непрекъснато ще бъде облачно и няма да има време за плаж".
 
Това коментира в ефира на bTV климатологът проф. Георги Рачев.
 
Експертът обясни още, че от понеделник времето ще е перфектно, а температурата на морската вода ще бъде около 23 градуса. "От събота и неделя настъпва едно по-спокойно по отношение на топлината време. Няма да има крещящи горещини", допълни той.
Още по темата
 
Проф. Рачев изтъкна, че през юли ще бъде горещо в цяла Европа, само в България се очаква леко захлаждане, но успокои, че разликата ще бъде с около градус по-ниска в сравнение с останалите държави на Стария континент.
 
Според него температурите през юли у нас ще бъдат в рамките на нормалното, но се очаква да има повече дъждове от стандартното за сезона.
 
Проф. Рачев коментира времето в Москва в момента, където след жегите последва мощна буря. "Там е доста равно, мина един студен фронт, както при нас, сама че там беше доста добре изразен. Това не е за първи път, почти през година такива бури стават в Москва".
 
Експертът препоръча на хората да не излизат навън при силна гръмотевична буря, защото ретящите предмети стават шрапнели.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase