fallback

Български ученици и студенти ще получат възможността да разговарят на живо с астронавти на НАСА.

С видеоконферентна връзка те ще могат да се свържат директно с Международната космическа станция. Децата ще могат да зададат свой въпрос директно на астронавтите от НАСА Марк Вандехейи и Тома Песке, които се намират на борда на MКС.

"Това е уникална чест за мен, защото те са едни истински хора, които са вложили много упоритост и любов в своето начинание", споделя Деметра Василева пред телевизия Bulgaria ON AIR.

"Никога не съм предполагал, че ще имам такава чест и сега съм истински развълнуван", добави Николай Добрев.

Всеки желаещ младеж на възраст между 6 и 19 години може да се яви на кастинг и да зададе своя новаторски въпрос до 6 юли.

Конференцията ще бъде кулминацията на еднодневния научен фестивал, където малки и големи ще получат възможността да навлязат дълбоко в дебрите на Космоса с лекции и демонстрации на експерти в областта на точните науки и космическите изследвания.

"Това е част от опита на Атлантическия клуб и много от организациите от клъстъра, да разширим своето участие в космическата реалност и да изпратим трети български астронавт - мъж или жена в Космоса", заяви Петър Бозаков от Атлантичския клуб в България.

Освен български ученици своите въпроси ще могат са зададат и младежи от цяла Европа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Анонимен

преди 2 години

Коментарите са плачевни както винаги в този сайт...

5

Да бе!

преди 2 години

През 2009 г. NASA разсекрети космическите тайни на Третия райх, от което се разбра, че през 1932 г. първият космически кораб, кацнал на Луната, е немският Ханебу 2 с бордови инженер българина Владо Турицки. Така че американците да не фукат много... бг.

4

Слабоумие

преди 2 години

Е ПА ВИЖТЕ ОТ СЛЯПО ПОДРАЖАИЕ НА САЩ ДО КЪДЕ СЕ СТИГА СНИМКАТА ПОКАЗВА

fallback