Снимка: БГНЕС
fallback
"От Националния борд по туризъм предлагаме кампания за стимул за ваксинация - през следващите три месеца да бъдат ваксинирани 1 млн. души чрез позитивна и симпатична кампания."
 
Това каза в ефира на bTV директорът на борда - Поли Карастоянова. Тя обясни, че идеята е всеки ваксиниран да получи ваучер на стойност 50 лв. 
 
"Предложили сме много справедлив и равнопоставен за всички граждани механизъм. Един ваучер от 50 лева, индивидуален за всеки човек, който може да се ползва в ресторантите или за хотелски услуги - всичко, което хотелите предлагат може да бъде покрито", обясни Карастоянова.
Oще по темата
 
Тя допълни, че това не е цел туризмът да получи ваучери, а механизъм за постигането на голямат ацел - изграждането на здравен щит като превенция за зимата.
 
Относно програмата "Отново заедно" тя каза, че инициативата е добра, но е далече от антикризисните мерки, които са необходими в подкрепа на туризма.
 
"Обемът на тази инициатива е скромен - около 15 млн. лева. Местата, където тези деца могат да бъдат настанени, също са ограничени. Правилно е те да бъдат настанени в комплекси и хотели, където има опит при работата с ученици и малки деца. Това е инциатива, която предполага огромно внимание и много отговороност", обясни Карастоянова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

40

Анонимен

преди 2 години

voucheri samo za onezi, deto sa bili na ochen i ushen doktor, kakto i na psihiater

39

Ева

преди 2 години

А защо няма ваучери за почивки за медиците на първа линия,да не би да не сме заслужили?И ние можем да подпомогнем туризма...

38

Анонимен

преди 2 години

Частникът е лош стопанин. Иска пари иот държавата, за да печели.

fallback