Снимка: БГНЕС
fallback

"Около 700 000 са получили втора игла, но още много може да се желае до постигане на колективен имунитет", това каза пред NOVA NEWS проф. Красимир Гигов, председател на Националния ваксинационен щаб.

Той добави, че се разрастват възможностите за ваксиниране, но намалява желаещите да се ваксинират. Специалистът предупреди, че срокът на годност на ваксините ще започне да изтича и поради тази причина се договарят възможности за дарения на близки страни - РС Македония, Черна гора.

Проф. Гигов подчерта, че в други страни хората чакат за ваксини, като дори нямат избор, а ние имаме избор и не желаем да се ваксинираме.

"Ваксинирането на деца е продължение на ваксинационната кампания. Децата разпространяват по-лесно вируса. Нашето становище също е, че е редно да се започне ваксинацията на деца над 12 години", заяви той и добави, че имунизацията не трябва да масова е да се подхожда индивидуално, като се следи за допълнителните заболявания.

За него максимално бързо ваксинацията трябва да започне, до няколко дена, като заяви, че е нужно да има съгласие от родител.

"Гаранция за безопасност на ваксината идва от производители, педиатри и медици, така че да се спази принципът да не се вреди, отклонения се случват, но те са малко, а освен това процесът ще се следи", заключи проф. Красимир Гигов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

76

Хахаха

преди 2 години

Айде чaлгаpи, давайте по-бързо съгласие та да се отървем от вас и отрочетата ви веднъж за винаги.Оня ден в двора на едно училище гледам някви джeндъp плазмодии неуспешно се опитваха да играят с топка под извивките на мазни кючеци пуснати на портативна колонка.Жалка история ..

75

Анонимен

преди 2 години

И децата включват в този ужасен експеримент. Долни гадове, Да гниете всички до един

74

Анонимен

преди 2 години

Хахахахаха! Дали нормалния родител ще даде детето си да правят опити с него? Ще е същото. Не повече от 5 процента от всички деца ще се имунизират. Доказано е ,че лудоста е семейна при Ковид. Един да не е в ред с главата и да вярва на тази простотия, то и останалите ги прихваща.

fallback