Снимка: БГНЕС
"У нас има всичко необходимо за ранна диагностика на болестта на Алцхаймер, така че българските пациенти да  бъдат лекувани с новото лекарство на Бионджен, когато то бъде налично у нас", каза академик Лъчезар Трайков в ефира на Нова тв.
 
По думите му, за да не се бави диагностицирането ще е необходимо сами да произвеждаме необходимия за диагностика изотоп.
 
Според него при болестта на Алцхаймер започват да умират нервни клетки и отпада функция на организма. 
 
Определи откриването на лекарство за Алцхаймер като най-голямата новина.
Още по темата
 
"То ще бъде за лечение на пациентите в ранните фази, ще спре отлагането на новия белтък, което значи, че спира развитието на болестта. Вече отложените белтъци също може да бъдат спрени, но не може да възстанови вече загиналите клетки", обясни специалистът.
 
Лекарството за пръв път ще лекува още преди да се появят симптомите. 
 
След 80 г. всеки трети боледува от деменция, а половината от хората страдат от Алцхаймер.
 
Сред симптомите са загубите на памет - за скорошните събития, а за далечните остава съхранена дълго време след заболяване от Алцхаймер.

Коментари Напиши коментар

6

Arch Linux

преди 5 месеца

То хубаво лекарство, ама да не забравяме, че ALZ-113 беше причината за "War for the planet of the apes".

5

Анонимен

преди 5 месеца

Потвърждавам написаното от 5.На Байдън не може да му се помогне. За съжалeние има и се увеличават болните от EAD (Early Alzkeimer Disiase)

4

Анонимен

преди 5 месеца

Външната комисия от истински медицински експерти в областта, назначена да провери действа ли "лекарството", се произнесе че НЕ ДЕЙСТВА. Така че мнението им беше игнорирано, и "лекарството" беше одобрено. Сигурно ще има голям "успех" в лечението на последствия от "ваксините". В какъв свят живеем...