Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Според математика на Националния оперативен щаб, който беше разформирован проф. Николай Витанов, се очертава  спокойно лято  по отношение на COVID-19.

Oще по темата

Той обаче уточни, че през топлите месеци ще бъдат  спокойни по отношение на разпространението на вируса, ако не се внесе нов щам и се спазват противоепидемичните мерки.

Сметките на математикът показват още, че в момента прогнозите са добри - 10 души заразяват 5, а здравната система се разтоварва.

Проф. Николай Витанов опроверга твърденията, че е получил половин милион лева за дейността си към Националния оперативен щаб за борба с коронавируса. По повод обвиненията, че от щаба са всявали паника, защото жертвите на COVID-19 са се увеличили много за една година.

"Нека грешките търсят тези, които искат да ги търсят", каза Витанов и допълни, че винаги се е стремял да представя оптимистични прогнози.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

54

 престанете

преди 2 години

няма нови щамове до сега регистрирани на този вирус, има само варианти които не се различават значително от първоначалния щамспрете със заблудитепо принцип коронавирусите не генерират нови щамове, познатите ни до сега 4 вида от тях нямат нови щамове вече повече от 100 годинисамо грипните вируси генерират нови щамове на всеки 6-12 месеца поради изключително по простата си структура

53

Толкова ли сте

преди 2 години

некадърни, че само един Витанов се търси за анализи ипрогнози. Писна ми от него, ама други няма. Какво става с баба Мика - хайде ***, давай му документите да си взема парите и да се маха. Иначе ще пострада някоя друга като Кожухарова. Такъв шамар и отвъртя с това 130 пъти увеличение на смъртността, че няма по-накъде. Почвате да ме карата да мисля, че тоя наистина е от ранга на Мориарти и няма какво да се изправи насреща му.

52

Беновска пипа

преди 2 години

Щом винаги е представял оптимистични прогнози, значи неговите прогнози не са изчислявани с никакъв модел и нямат общо с реалността, а просто е изпълнявал политически поръчки!

fallback