С ежедневния си коментар на пандемичната ситуация в България, професор Николай Витанов коментира и обвиненията, че щабът за борба с коронавируса е прибирал големи суми пари за дейността си.

Ето какво написа той във Facebook:

Кратка информация за оперативната обстановка за България по отношение на пандемията COVID-19 за 01 юни 2021 г.

Обстановката е според очакванията. Базовото репродуктивно число днес е 0.646, което ще рече, че очакванията за следващите дни са за продължаващо свиване на заразата. Както се очакваше, паднахме под 20 000 активни случаи. Посоката е надолу - към 15 000. Здравната система се разтоварва. Нека лекарите и те малко да си отдъхнат. Докато някои ги критикуват, аз им казвам - браво. Лесно е да критикуваш, когато не си бил на фронта и не знаеш какво е да се биеш срещу противник с голи ръце.

Индикаторите за промяна на тренда продължават да са с много ниски стойности. Което ще рече, че нови варианти на вируса не се забелязват да върлуват из страната. Трябва да държим това максимално дълго време. Смъртността се очаква да е 20-на човека на ден, очакванията са за постепенно намаляване и тук.

Днес, за разнообразие, ще ви покажа една карта за риска. Но не за България, а за Европа. Правим и такива. Виждате, че обстановката е спокойна, животът се възстановява полека. Има две държави с леко повишен риск от наша гледна точка, но и там нещата отиват на добре засега.

Накрая един коментар за парите, дето ги вземали от щаба. Абе търся ги и аз тия пусти пари. Нищо не съм получил. Минал съм се значи. Ако тези експерти, дето говорят за десетките хиляди, ми помогнат да намеря къде са моите пари, давам 10% на първия, който ги покаже къде са. Тъй де, богат ще стана, трябва и той да намаже човека, задето ми е помогнал. Давайте, казвайте кой ги е раздавал, че да ходя да си ги търся.

Ама покажете доказателства, че са раздавани, че като ида да си ги търся, да не стана за смях. То тука "една жена на пазара каза, че взимали пари" не върви. Ще ми отговорят "Ами иди, тази жена от пазара да ти ги даде". Затова давайте железни доказателства. Награда - 10% от парата, която взема.

Коментари Напиши коментар

166

Анонимен

преди 1 месец

Аритметика да даде доказателства,че НЕ е вземал пари!...Че денонощното му кълчене по талавизиите е било САМО "На ползу роду"!

165

Витанов

преди 1 месец

откачи главите на баба Мика и баба Кожухара. От вчера иска доказателства да се прибере парите и никой не вади. Той се гаври с баба Мика. Баба Кожухара е навряна на 20 метра под земята с тези 130 пъти увеличение на смъртните случаи. Не може да гъкне. Мориарти си е класа, няма друг като него.

164

Доказателството

преди 1 месец

Интернет не лъже :-)