Снимка: архив, БГНЕС
fallback

От днес се възстановяват присъствените занятия в училищата за всички ученици от 5 до 11 клас.

В училищата ще продължат да се прилагат въведените вече противоепидемични мерки за дезинфекция и носене на лични предпазни средства. Както досега, ще се ограничават контактите между отделните паралелки и класове.

При повишена заболеваемост сред ученици или учители директорите могат да предлагат преминаване към дистанционно обучение. Това предложение трябва да е предварително одобрено от над 50 на сто от родителите, съгласувано с Обществения съвет и прието от педагогическия съвет на съответното училище, а окончателното решение ще взима министърът на образованието.

Неговото разрешение не е необходимо, когато по преценка на директора към дистанционно обучение преминава отделна паралелка от училището.

Остава възможността със заявление родители да пожелаят децата им да продължат да се обучават в електронна среда и след 31 май.

По данни на МОН всички ученици ще завършат в срок. Годината ще се удължи само за 300 училища, които в края на 2020 година са прекъснали обучение.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Зоро до 5

преди 2 години

Не съм бил 2 кар. А пълен отличник, тъъпчо. В момента съм доктор на науките в най трудната наука. Винаги съм учил сам. Учителите са ниско образовани и неинтелигентни. Това са били тези, които не могат друго да сътворят и отиват да повтарят едно и също. Смятам, че движението и активния спорт са много по-важни от това да се затворят в една стая и да учат глуупости. Всеки трябва да си избере предмет и да ходи на консултации. Училищата са да хванат вътре по-глупавите и да им покажат, че са такива.

9

Зоро

преди 2 години

В Германия тестовете са безплатни. Правителството дава 18 ?, като 12? за услугата, 6? за материала. Тук не може ли учениците да ги тестват преди да ги затворят.Какви са тея 70? за тест? Минаха всякакви граници. Къде е гл. прокурор?

8

Анонимен

преди 2 години

До 10Стой си в Америка! Ние на децата ни да им ръгат клечки в носа не даваме. В Австрия това се прави с тест от слюнка, нашите обаче бъркат в носа дълбоко. Така че, който го е страх да не си пуска децата на училище. Има това право.

fallback