Кадър: bTV

„Зелените коридори остават и този уикенд. Евентуално от понеделник чакаме ново разпореждане на здравния министър и ваксинационния щаб. Моето мнение е, че тези коридори трябва да останат“, каза шефът на най-голямата спешна болница „Пирогов“ Асен Балтов пред bTV.

Той добави, че не знае дали коридорите ще бъдат закрити, но „има идея да се даде повече възможност личните лекари да ваксинират“.

Още по темата

„Смята се, че те биха могли по-бързо да натрупат повече случаи за ваксинация от пациентските си листи“, каза Балтов.

По думите му от началото на зелените коридори през „Пирогов“ за ваксинация срещу COVID-19 са преминали 46 хиляди души, от които 16 хиляди са с втора доза.

Относно пациентите с първа доза „АстраЗенека“ и втора - „Пфайзер“, Балтов коментира, че те са много малко. Той уточни, че за тях ваксинационни сертификати ще се издават вероятно от другата седмица.

„Силно се надявам, че ваксинациите ще направят всичко възможно, за да утихне и третата вълна окончателно. Моята прогноза е, че до края на юни ще имаме колективен имунитет. Ако продължим в този вид – до края на юли ще имаме доста преболедували и ваксинирани с повече от една доза“, каза Балтов.
 

Коментари Напиши коментар

8

Анонимен

преди 1 година

балтовц не ти щем отровните ваксините пълни с какво ли не задъж си ги за себе си и родата ти..

7

Анонимен

преди 1 година

Според изследване на еурогейския съюз, 67% от българите нямат намерение да се ваксинират, е как тоя корумпиран църул ще прави колективен имунитет с ваксини?

6

Анонимен

преди 1 година

Почти всички директори на болници са за смяна, защото са назначени по гербаджийска партийна линия. Послушковци. При евентуално друго управление задачата им е да саботират здравните процеси, за да може Тик Вун да се върне на бял кон.