Снимка: БГНЕС

Служебният вицепремиер и социален министър Гълъб Донев очаква анализ, след който да се реши, дали ще продължи изплащането на пенсионерските добавки от 50 лева и мерките за запазване на заетостта

"Ще има целенасоченост на социалните плащания, социалната закрила с мисъл за гражданите и за бизнеса - да бъдат преодолени последствията от пандемията от Covid-19", каза той.

При предаването на поста предшественикът му Деница Сачева му връчи папка с всички обществени поръчки в социалното министерство и увери, че е осигурено финансирането на всички мерки в подкрепа на заетостта до края на юни.

"Тепърва предстои служебното правителство да вземе своето решение как ще продължи тези мерки. Особено важно е това за туристическия бизнес, защото в разгара на туристическия сезон ще има нужда от допълнителна подкрепа именно този сектор, както и секторът на транспорта. Всички знаете, че приоритетно бяха подкрепяни с мярка 80 на 20", каза Сачева.

По думите на служебния министър това, което работи добре към момента, ще продължи да се прилага, а онова, което има нужда от промяна, ще бъде коригирано, за да могат българските граждани да получат най-добрата подкрепа.

Министърът изрази благодарност, че поема поста от Деница Сачева, с която се познават отдавна и са работили заедно добре.

Сачева изрази увереност, че Гълъб Донев ще се справи и няма да се подаде на реваншистки настроения и на натиска на улицата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase