Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Президентът Румен Радев утвърди днес със свой указ правилата за провеждане на публични консултации и процедура за назначаване на състава на ЦИК. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.
 
Във връзка с приетите от 45-ото Народно събрание изменения в Изборния кодекс президентът ще проведе на 5 май консултации с парламентарно представените партии и коалиции, за да се запознае с предложените от тях номинации за състава на Централната избирателна комисия.

Покани за това са изпратени до парламентарните групи в 45-ото Народно събрание.
 
Публичното изслушване на предложенията, направени от парламентарно представените партии и коалиции, ще започне от 14.00 часа на „Дондуков“ 2 и ще се излъчва в реално време на интернет-страницата на президентската институция на адрес: https://www.president.bg/static56/Online-video/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

132

митко

преди 2 години

Картината пред президенството говори всичко.Хората подкрепящи Радев са в пъти повече от групичката гербаджийски амбриажи-съединители.Това е.Българите не искат Герб.Хората искат Тиквата в затвора.

131

Медиатор

преди 2 години

Един Президент трябва да е миротворец, медиатор, обединител. защото обикновено има най-малко 2 партии в един парламент, които са в противоборство. РАДЕВ Е ВОЕНЕН И ТОЙ Е С МАНТАЛИТЕТ НА НАПАДАТЕЛ И ВОЮВАЩ ЧОВЕК. ТОЙ НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПРОМЕНИ. ТОЙ ТРАБВА ДА СИ ОТИДЕ! ВРЕДЕН Е ЗА БЪЛГАРИЯ! Вицепрезидентът може да е военен, както беше до сега, но не и президента. РАДЕВ НАПРАВИ ПРЕВРАТ В УСЛУГА НА РУСИЯ. ПРЕДАТЕЛИТЕ ТРЯБВА ДА СА НА ЕДНО ДРУГО МЯСТО!

130

Анонимен

преди 2 години

Що не казахте, че протеста бил дигитален? Вися сам пред Президентството...

fallback