Снимка: БГНЕС
fallback

ГЕРБ научи за консултациите при президента за назначаване на членове на ЦИК от медиите, докато други партии научават от източника.

Това коментира на пресконференция в централата на партията Тома Биков.

Oще по темата
Биков уточни, че за предстоящите на 5 май консултации е научил от медиите и все още в централата на партията няма постъпила официална покана, предаде БТА.

По-рано днес в прессъобщение на прессекретариата на държавния глава беше съобщено, че със свой указ президентът Румен Радев определя правила за провеждане на публични консултации и процедура за назначаване на членове на ЦИК.

В съобщението се посочва още, че за публичното изслушване са изпратени покани на парламентарните партии.

ГЕРБ отговори на обвиненията в лъжа, отправени от "Демократична България" по повод на твърденията на лидера на партията Бойко Борисов, че фирмата, която доставя хардуера за машинното гласуване в страната, е спонсор и е дарявала пари на "Да, България".

"Днес Иво Мирчев каза, че било лъжа, че фирмата, която доставя хардуера за машинното гласуване в страната е спонсор и е дарявала пари на "Да, България", заяви Георгиев и показа разпечатка от Сметната палата, която според него доказва дарението.

"Днес Нинова ни говори за смирение и празници, а на Велика Събота тя бе тази, която събра партията на съвет", добави той.

"Мая Манолова къде беше да коментира приетия вечерта Изборен кодекс? Защо не коментирате темата колко реално милиарди левове ще бъдат върнати в ръцете на мафията със закриване на КПКОНПИ. "Да, България" са тези, които забиват най-дълбоко меча си в стабилността и правовата държава, заедно със Станислав Трифонов, който политически най-страхливо замълча, когато трябваше да е активен", каза още Георгиев.

Тома Биков добави, че тези партии мълчат, защото са взели решение очевидно и ДБ, и БСП, и ИТН, и Мая Манолова и по Изборния кодекс, който според него е срамен.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

159

Петко

преди 2 години

Румен Радев знае че историята няма да му прости и вече е претръпнал.От тук нататък стремежа е максимална щета за България.Дванадесетия кръг на ада е запазен за предателите и родоотстъпниците.

158

Смешник

преди 2 години

Като за човек в оставка и човек който се отказа да е народен представител . Незнам на какво основание всеки ден по няколко пъти се изказва ... то не че е лошо ,те са толкова кухи не се усещат колкото повече се показват и дрънкат глупости толкова повече гласоподаватели и ресурси губят.

157

4epa

преди 2 години

ПРЕЗИДЕНТА ПАРАШУТИСТ- КАК ЕДИН ИНДИВИД МОЖЕ ДА ЗАТРИЕ ЦЯЛА ДЪРЖАВА !!!!!!!

fallback