Снимка: БГНЕС
fallback

Общ преглед

Ваксината на "Янсен" остава на склад до понеделник. Становището на българските здравни власти относно прилагането на препарата ще стане ясно, след като се произнесат още две независими комисии, заяви на специален брифинг проф. Красимир Гигов.

"Становището на ЕМА е, че ползата от ваксината на "Янсен" е по-голяма от евентуални някои странични ефекти. Очаква се още две независими европейски комисии да дадат своето становище. Тогава ще имаме и окончателно решение", каза Гигов.

Oще по темата
"Иска ни се да не се получава това, което се получи при "Астра Зенека", каза от своя страна държавният главен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев, цитиран от БГНЕС.

Той посочи, че целта е общо европейско решение.

След проведеното днес заседание на Ваксинационния щаб, доц. Кунчев съобщи, че в периода 30 април – 10 май ще се отворят зелени коридори там, където има подготвени и желаещи да работят.

Всяко едно РЗИ ще обяви в кой ден, къде ще работи. Личните лекари също могат да правят ваксини по това време. При тези зелени коридори ще се поставят ваксини на "Астра Зенека", от тях има най-много дози.

Ще има и в по-ограничени количества "Пфайзер" и "Модерна", уточни Кунчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Анонимен

преди 3 години

У нас ваксини има на са на склад за кога????

6

Анонимен

преди 3 години

До 5Ти си нашият специалист.

5

Анонимен

преди 3 години

Българските здравни власти нямат становище чакст какео ще направят другите нвмаме ли специалидти като скад Петрунов например с което становище да вземат впредвид все чакаме някой да ни каже мслоумни сме значи

fallback