Снимка: БГНЕС
fallback

"Отпускаме допълнителни 50 лева към пенсиите и за месец май. Средствата са в размер на 104 400 000 лева и ще бъдат изплатени на всички пенсионери независимо от размера на техните пенсии". Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на извънредното правителствено заседание, което се проведе днес чрез видеоконферентна връзка.

Допълнителната сума ще бъде изплатена на близо 2 100 000 пенсионери.

Министър-председателят подчерта, че близо година правителството осигурява добавката от 50 лева за възрастните хора и разходите за нея вече надхвърлят 1 милиард лева. Премиерът в оставка посочи, че в условията на пандемия подкрепа получават не само българските пенсионери, но и работещите на първа линия в борбата с COVID-19, както и бизнесът.

В рамките на днешното заседание правителството прие и друго решение, съгласно което Министерството на образованието и науката получава управлението върху имоти – публична държавна собственост, намиращи се в столичния район „Младост“. Досега имотите са управлявани от Министерството на отбраната и Министерството на културата.

"Окрупняват се два терена за изграждането на френското училище "Виктор Юго" – един ангажимент, който сме поели към френската страна“, изтъкна министърът на образованието и науката Красимир Вълчев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

339

АЗ СЪМ

преди 3 години

ДЕДО НА ДЕДОВИЯ. БМБ СЕБЪЗИКА СЪС НАС. ЗНАЕТЕ ЛИ МИЛИ ПЕНСИОНЕРИ КОЛКО ЕМИНИМАЛНАТА ПЕНСИЯ ВЪВМАКЕДОНИЯ ПОВЕЧЕ ОТ НАС ВЪВСЪРБИЯ ПОВЕЧЕ ВЪВ РУМЪНИЯМНОГО ПОВЕЧЕ. У ПОРТУГАЛИЯ450 EVRO. 50 ЛВ Е ПОДАЯНИЕ.ПРЕИЗЧЕСЛЯВАНЕ НА ПЕНСИИТЕИ ВДИГАНЕ НА СОЦИАЛНИТЕ ИМИН. ПЕНСИИ.

338

Анонимен

преди 3 години

Васил Божков е излязъл с декларация. В нея Божков казва че статуквото са ГЕРБ,БСП и ДПС. Да не се вярва на твърдението на БСП че са истинската опозиция на ГЕРБ, както твърдят последните дни и атакуват предимно партията ИТН. Божков също казва че истинските формации които водят битка с Герб и изхвърлянето им окончателно са трите партии на протеста - ДБ, ИТН, и ИМВ. Също така Божков който настояваше за бързи предсрочни избори проведени от служебен кабинет на президента , в сегашната си декларация апелира трите протестни партии да съставят правителство , да приемат необходимите законови промени ,

337

Анонимен

преди 3 години

Затуй дорде сме живи! Ши гласуамии за Бойкооооо! пидесет лева НИКИ НИ МИ ДАААЛ!

fallback