Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Христо Иванов от ДБ анонсира намерението на политическата сила за формиране на комисия в НС за изясняване на фактите и обстоятелствата около летните сараи на почетния лидер на ДПС Ахмед Доган, но се оказа, че ГЕРБ вече са събрали подписи за формирането й.

Още по темата
ГЕРБ има 45 подписа, които вече са внесени в деловодството на парламента за създаването на такава анкетна комисия по случая "Росенец", обяви Тома Биково от ГЕРБ и покани депутатите от "Демократична България" да се присъединят, защото нямали нужните 48 подписа.

"Нека видим истината за това как институциите са се затваряли очите. Как не са правени проверки? Как са регистрирани обекти, които не могат да се регистрират. Нека за видим истината за този Дисниленд на корупцията", каза Христо Иванов.

Според него въпросът е в това, че в България има хора, които са над закона, че има хора с яхтено пристанище, което е регистрирано като земеделски парцел в морето.

"Въпросът е да им дълбока промяна, а не просто да сменим Бойко Борисов. Направили сме предложение за промени в Конституцията, събираме подписи, този процес не е просто някаква процедура, а това е тест за това кой иска да говорим за реформа на прокуратурата и съдебната системата в България и кой не", настоя Иванов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase