Снимка: БГНЕС

Общ преглед
Спрете да спекулирате, че няма План за възстановяване – той е правен от над 200 човека, 38 работни сесии с Европейската комисия има. На практика не е възможно да се чете в парламента, на практика трябва да им го чета до края на юли.

Това каза на извънредна пресконференция в централата на ГЕРБ тази сутрин премиерът в оставка Бойко Борисов, предаде БГНЕС.

В началото на пресконференцията Борисов поиска да не се спекулира по никакъв начин с Плана за възстановяване.
Още по темата


Умолявам колегите, най-отговорно – приемете го, той е добре направен. Отхвърлете го, като не ви харесва – дайте си вашия план, но спрете да спекулирате, че няма план. Единственото, което не сме писали, е асфалт. Готови сме във всеки един момент да го представим, но той трябва да бъде четен от хора, които разбират и от експерти, каза още Бойко Борисов.

Според него след като се е видяло, че има ново мнозинство в Народното събрание: "Росенец повече няма да бъде закачан, бъдете сигурни, няма да има и мажоритарни избори, защото оправданието е, че трябва да бъде по-спокоен парламента. Колко по-спокоен? Сега имате пълно мнозинство. Направете ги, докога ще чакаме!".

Вече за всеки стана ясно, че ГЕРБ и ДПС нямат нищо общо, каза още Борисов и добави: Целият Росенец е добре координиран между "Да, България" и ДПС. Сега нали виждате как гласуват – ще зададете ли въпроса дали има тайно мнозинство, след като навсякъде гласуват заедно, обърна се Борисов към медиите в централата на партията му.

Относно разпускането на Националния оперативен щаб, Борисов предложи, д-р Александър Симидчиев да го оглави и той да дава указания на министрите докато има ново правителство как да действа.

Премиерът в оставка отново изтъкна, че благодарение на него в България не сме разбрали за миграционна криза. Вие не разбрахте и за гръцката финансова криза. В понеделник като дойдат плащанията, ще дойдат 8 млрд. лева във фискалния резерв по време на пандемия. Българите, в голямата си част от бизнесите, не разбраха, че има пандемия, заяви той.

Планът за възстановяване е депозиран в парламента, те ме викат там, за да правят народен съд. Защо да се явя като те са ми гласували оставката. По тяхното решение, аз вече съм гражданин, заяви Борисов в отговор на журналисти дали ще се яви в Народното събрание на 21 април.

Коментари Напиши коментар

728

мара пунтата

преди 9 месеца

Никой не отговори кога е внесен "планът" в НС.там си има Вх /дата, а не накакви версИИ по сайтове...дебелата яхния днес 2 пъти я питаха Кога е внесен - не отговори само общи лафове..

727

Анонимен

преди 9 месеца

"...обърна се Борисов към медиите в централата на партията му." - кои медии бе ОТЧЕ, ония от развърника на мисирките ли ? А в централата ти всички са невероятни наивници, те са полегнали в нозете ти и вярват във всичко което кажеш, ама нали ги "храниш" с милиони готови са и майките си да продадат / Сачева, Биков, Дончев, Барни-изгонения, Атанасова и всички останали /.....има видов ден ОТЧЕ, така да знаеш и народа те чака в олтара да се ИЗПОВЯДАШ и да поемеш ако си МЪЖ вината си !

726

ТГУГГГ

преди 9 месеца

БОЙКО ПРЕД ЖУРНАЛИСТИ-МИРАЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖ