Снимка: БГНЕС

Към момента няма политическа криза, все още сме в режим на структуриране на институциите в частност парламент, който след това трябва да излъчи евентуално правителство или поне да пробва на различните мандати. Това каза Георги Първанов, предаде БГНЕС.

"Надявам се да не се стигне до политическа криза, защото това в корнакризата, в икономическата криза, в която сме, ще ни дойде прекалено много", каза Първанов, който днес представя книгата си "Пътуване към паметта".

Още по темата

Запитан какви са очакванията му за предстоящите консултации при президента, той каза: "Аз смятам, че е добре, аз така постъпих през 2005 г., в рамките на един ден. Тоест, форсирано да се проведат консултациите, това става дума за първия мандат, да се предостави мандат на победилата политическа партия.

Оттам нататък вече всичко е в ръцете на лидерите. Ако има разум ще се получат нещата, ако не ще трябва да се довършват "предизборните битки". Те се пренасят вътре в парламента и в крайна сметка ще мерят мускули кой е по- най. Това не е добър вариант за България", заяви Първанов.

Той заяви, че президентът ттрябва да е коректив, но в моменти трябва да прояви градивност. "Работил съм с три правителства за два мандата, но не съм си и помислял да пробвам да вървя към служебно правителство. Имал съм във вътрешния си джоб списък на служебен кабинет, но не си позволих. Напротив, бях един от онези, които градяха, стабилизираха изпълнителната власт, дори споделяха непопулярни мерки на правителството", отбеляза още държавният глава. Георги Първанов е президент на страната от 2002 до 2012 г.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase