Снимка: БГНЕС
fallback

БСП обяви условията, при които би подкрепила правителство с мандат на "Има такъв народ", без да участва в него. От левицата са категорични, че няма да подкрепят кабинет на ГЕРБ, съобщи лидерът Корнелия Нинова.

По-рано стана ясно, че БСП застава зад кандидатурата за втори мандат на президента Румен Радев и вицепрезидента Илияна Йотова.

Oще по темата
Подкрепата е била със 122 гласа "за" и 9 - "въздържал се".

Нинова призна, че е било грешка, че това решение не е било взето преди парламентарните избори.

Соцлидерката уточни, че за подкрепа за правителство на ИТН трябва да бъдат обявени от кандидата за премиер и партията му бързи и последователни действия за овладяване на пандемията и мерки за смекчаване на последиците от нея, борба с корупцията, укрепване на независимата съдебна система и медиите, възстановяване на парламентаризма.

Социалистите поставят като условие още обективна и задълбочена ревизия на състоянието на бюджета, на задълженията на България, европрограмите, реализацията на инвестиционните проекти в инфраструктурата, енергетиката и отбраната. Те искат и промени в изборното законодателство, както и преработен национален план за възстановяване и устойчивост.

Кабинет на ИТН няма да получи подкрепа, ако осъществява дейстивия, които противоречат на политики и ангажименти, поети от БСП.

На Националния съвет не е бил поставен въпрос за свикване на конгрес - нито за обсъждане, нито за гласуване.

Нинова заяви, че от нея не е искано да се извини за изборния резултат, нито това било решение на проблема.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

217

НА 3 РАЗНИ И ВОДКА

преди 3 години

ИЮВИНЯВЯМ АЕ НАТИСНАХ КРИМИНАЛНА ХРОНИКА МАЯ ДА ВЪРНЕШ 6 ТЕ МИЛЪОНА НА БСП ПОЕДСЕЩАМ ТЕ

216

Некъф

преди 3 години

Тия па кой ги пита! Като Боко, ти ги плюеш те си мислят, че дъжд ги вали !!!

215

Читател

преди 3 години

За да поставяш условия независимо за какво,ти трябва да си в лидерска позиция,иначе приказките отиват на вятъра. БСП е в патова ситуация след 4.4.21год.При едни следващи избори които може би ще дойдат след три месеца,столетницата изяждана отвътре,ще влезе в сериозен, дълбок лабиринт от където трудно ще излезе.Днес К.Нинова чака да чукнат на нейната врата,за да я подканят за някакво съдействие.Ако има 80-90 депутата,това може и да се случи,но днес,вратата й,ще остане затворена...

fallback