Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Националният оперативен щаб бе разформирован вчера. Той бе създаден със заповед на премиера Бойко Борисов в началото на пандемията през февруари 2020 година и имаше за цел да организира и координира действията на държавните органи във връзка с борбата срещу COVID-19.

НОЩ вече  го няма, но брифингите продължават.

Днес, 16 април, ще има брифинг в 10:00 часа в Министерския съвет. Участие ще вземат министърът на здравеопазването в оставка проф. Костадин Ангелов, главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев, директорът на СРЗИ д-р Данчо Пенчев, изпълнителният директор на ИАЛ маг.-фарм. Богдан Кирилов и председателят на Националния ваксинационен щаб проф. Красимир Гигов. Те ще запознаят обществото с актуалната епидемична обстановка в страната.

Следващият ще бъде на 19 април, понеделник.

От Министерството на здравеопазването съобщават, че министърът в оставка проф. Костадин Ангелов и главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев ще продължат да информират обществото за разпространението на COVID-19  у нас, за противоепидемичните мерки и за всичко, свързано с ваксинационния процес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase