fallback

Общ преглед
В столичния катедрален храм „Св. Неделя” беше отслужена панихида за жертвите от тежкия атентат, извършен на този ден през 1925 година.
Oще по темата


На 16 април 1925 г., един трагичен Велик четвъртък, на опелото на убития два дни по-рано ген. Константин Георгиев следва нов терористичен акт – при атентата загиват 134 души, а ранените са около 500, като част от тях умират по-късно от раните си и така броят на жертвите надхвърля 200.

Сред тях са и мнозина представители на стария български национален елит, много от загиналите са невинни жени и деца.

Атентатът е извършен от група крайнолеви дейци на Военната организация на Българската комунистическа партия (БКП), взривили покрива на църквата „Св. Неделя“ в София.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

51

ББ

преди 3 години

то и църквата щом започна да ни разделя...кога панахида за изнесените в робство 3 милиона българи от фирми на "димократи" след 10 ноември???фили,фоби,е.чари,чуждопоклонници,българомразци...Анатема...до девето коляно...децата ви...внуците ви правнуците ви Анатема...пари да газят нещастни да ходят!!!България ще оцелее...Народа ни ще го бъде...вас ще ви запишем в Историята на народа ни като...няма да ви запишем...ще ви забравим...Анатема!!!Чиста и Свята!!!

50

Щирлиц

преди 3 години

Няма такова нещо"военна организация на БКП".Не разводнявайте истината,както го правехте по времето на социализЪма,за да промивате съзнанието на подрастващите.Единствените извършители са червените терористи/май няколко от тях бяха евреи/,които са готови да съборят всяка църква,за предпочитане когато е пълна с народ.

49

Анонимен

преди 3 години

Управляващите тогава България са превратаджии, свалили законно избрано правителство, зверски убили законния министърпредседател и потопили през септември 1923 г. страната в кръв. Оттогава кървава бразда разделя българското общество. Извършилите атентата, разбира се, са били ***, защото този акт всъщност кара правителството да обезглави българската левица за десетилетие напред - толкова хора избива за отмъщение за взрива в тази църква. Случайност?

fallback